Ko posnamemo 360° fotografijo in video, jo največkrat lahko takoj prikažemo na mobilni napravi, ki je direktno povezana s 360° kamero. Zato je za najbolj hitro in enostavno oblikovati fotografije kar preko mobilnih telefonov ali tablic. Pri delu si pomagamo z naslednjimi aplikacijami:

  • Theta+ je odlična brezplačna mobilna aplikacija za hitro in enostavno oblikovanje 360° fotografij na android platformi iz katerih lahko izluščite le del slike ali celoto, sliko preoblikujete v t.i. majhen planet (angl. tiny planet) in ji dodate različne filtre. Objava na socialnih omrežjih je z mobilno aplikacijo zelo enostavna, lahko pa izdelate tudi časovno sliko (angl. time lapse)
  • Collect je še ena brezplačna mobilna aplikacija prilagojena obdelavi 360° stopinjskih video posnetkov na android napravah. Obdelava kratkih 360° posnetkov je enostavna, pri obdelavi daljših posnetkov, pa nem je aplikacija povzročala nemalo težav z neodzivnostjo.
  • Insta 360 Studio je brezplačna aplikacija za Windows in MacOSx platformo, ki vam bo omogočala obdelavo 360° videa, tudi če ne posedujete android naprave.
  • Nadir Patch je odlično brezplačno orodje, ki vam omogoča da 360° fotografijam dodate svoj logotip, ali pa na sliki zameglite stojalo, na katerem je 360° kamera
  • Plotograph je zanimiva programska oprema, če želite da vaša slika majhnega planeta zaživi. Program sam s pomočjo animacije naredi posamezen del slike premikajoč. Aplikacija je na voljo tako na Windows kot MacOSx platformi.
  • Adobe premiere je odlična plačljiva programska oprema za tiste, ki želite narediti največ iz vašega 360° posnetka ali fotografije.

Izbira aplikacije je predvsem odvisna od vste operacijskega sistema, ki ga uporabljate in finančnih sredstev, ki jih imate na razpolago za nakup programske opreme.

Več informacij in koristnih nasvetov lahko najdete na: https://www.facebook.com/lifein360photo/