Objava 360° fotografije je že lep čas možna na različnih socialnih platformah, ki so razširjene po vsem svetu. Podjetje kot tudi šola lahko 360° fotografije ali video uporabi kot močno orodje za promocijo svojih dejavnosti. Predstavljamo vam nekaj primerov dobre prakse:

  • Facebook je danes najbolj razširjeno socialno omrežje. Dijaki GJV Idrija so na maturantski ekskurziji 2017 posneli in objavili kar nekaj 360° fotografij, katere so na šolski FB strani doživele nadpovprečen odziv
  • Youtube je odlično orodje, če se odločite za snemanje 360° posnetkov. Na informativnih dnevih februarja 2017, smo aktivnosti posneli na tak način in nekatere tudi objavili.
  • Google street view je po našem mnenju najpomembnejša aplikacija, preko katere je 360° fotografija postala zares popularna. Tudi mi smo objavili virtualni sprehod skozi šolo.
  • Viar 360 je zanimiva platforma, katero je razvilo najbolj uspešno slovensko startup podjetje leta 2017. Tudi mi smo testirali njihovo platformo z različnimi virtualnimi sprehodi, ki pa na žalost niso več dosegljivi, saj je platforma v zadnjem letu postala plačljiva.